penat .. :3


aha , semalam adelah hari yg bersejarah dalam hidup Cikna .
kenape , kenape ?
guess what ?
semalam Cikna berkebun . hahaha :D
best ape , tapi bukan la berkebun bercucuk tanam bagai..
berkebun bagi Cikna ni , 'benda' tu dah siap dikopek dah . cume nak diangkat bawak g kedai .
untuk ape Cikna oii?
untuk ape ? urm , untuk dijual la . sikit2 pun boleh la bawak duit.. hehe ..
ape 'benda' tu ehh?
benda tu adalah ..

taraaa ....

buah kelape .. hehehe .. :D

mesti tak paham kan?
okay okay , macam ni .
buah kelape ni asalnya dari pokok dia la kan.. hehe , tanaman ni ade kat kebun atok Cikna .
jadi , di sbapkan atok lelaki Cikna patah tangan kiri disbapkan pokok kelape gak la dia jadi camtu..
tapi nasib baik tkde pape yang teruk . tak macam papa Cikna la.
Alhamdulillah :)
okay okay dah lari dah ni..
memang best la buat keje ni tapi agak penat la.. yela , tiga orang buat keje .. macam mane la tok abah buat sengsorang
*tok abah tu panggilan kepada atok lelaki Cikna*
tok abah ni pun dah sakit sakit pun masih boleh buat keje .
yela , one day before tu my umi told me that tok abah tolak lori yang tersangkut dalam tanah lembap...
memang power la.. hahaa.. sakit sakit pun buat keje . :D
salute la tok abah..tapi pasal kelapa nak bawak gi kedai nak dijual tu bukan la bawak satu satu .. tapi letak dalam 'benda' ni la..
benda ape yea?
mesti la letak dalam krung guni.. apelah.. penat la kalo naka bawak satu satu..
lepas masukkan dalam guni tu baru la letak dalam 'benda bergerak' plak..
ape tu? letak dalam kereta tolak la.. hehehe..
lepastu baru bawak gi jual kat kedai..

P/S : *moment paling best la. *

lepas dah jual tu balik rumah.. heheh ..
for the first time buat keje skit dapat duit banyak :D

happy sangat sangat Cikna ni

okay la , tu jelah . nak taip panjang pun takleh.
dah tengah hari la , nak tolong my umi masak :D


sekian , terima kasih .
Assalamualaikum :)



1 comment: